YKM

Velkommen til Yngre Kliniske Mikrobiologer

Send en mail for at være med
Vi opfordrer alle yngre læger til at blive medlem af YKM. Alt man skal gøre er at sende en mail med oplysninger om hvilken mail man ønsker at blive oprettet med til ykm@dskm.dk. Ved indmeldelse accepterer man samtidig at modtage vores nyhedsbrev, og vil modtage en invitation til gruppen på Keybase.

Keybase
I gruppen af Yngre Kliniske Mikrobiologer har vi oprettet en fælles chatgruppe i app’en Keybase. Beskederne her er krypterede og er tænkt som et sted hvor alt inden for klinisk mikrobiologi kan vendes. Eksempler på anvendelse kunne være at forhøre sig om, hvordan og hvilke analyser der laves andre steder, diskussion af aktuelle emner samt deling af retningslinjer mv. 

SoMe
Vi opfordrer alle til at følge med på vores sociale medier, hvor alle har mulighed for at dele indhold (Facebook) eller tagge gruppen (Instagram og Twitter). Der arbejdes aktuelt på en overordnet brandingstrategi i DSKM-regi, og derfor er aktiviteten på de sociale medier sat lidt i bero.

Møder
Hver 1. tirsdag i måneden kl. 20.15 afholdes virtuelt møde, alle er velkomne.

Møder.


Arbejdsgrupper under YKM

Nedenfor ses de arbejdsgrupper, der aktuelt er i gang – alle er velkomne til at deltage og byde ind med ideer. Dette kan gøres ved at skrive til ykm@dskm.dk.  

Forsknings-/temadag 
Arbejder for at arrangere forsknings- og temadage henover året. Både med fremmøde og virtuelle møder.
Medlemmer: Kasper Mortensen, Barbara Forman, Kristian Bagge

Mentorprogram 
Arbejder for at implementere et mentor og mentee for kliniske mikrobiologer under uddannelse. Der har tidligere været udsendt spørgeskemaer, der viste at der var interesse for sådan en mentorordning. Da der aktuelt kun er 1 person der har meldt sig til at varetage det videre arbejde, sættes arbejdsgruppen i bero, da arbejdet kræver flere deltagere. 
Vi håber meget, at nogen vil byde ind på at hjælpe med dette arbejde.
Medlemmer: ingen aktuelt

SoMe 
Arbejder for at lave en strategi for specialets tilstedeværelse på de sociale medier. Der er blandt andet oprettet en facebook-gruppe, instagram-konto og twitterprofil. Aktuelt arbejdes for en samlet brandingstrategi under DSKM og arbejdsgruppen er derfor sat i bero
Medlemmer: Anne Haglund, Ida Marie Thiele, Kasper Mortensen

Karrieredag med øvrige laboratoriespecialer 
Arbejder med at arrangere en karrieredag i samarbejde med andre parakliniske specialer, hvor alternative karriereveje præsenteres
Medlemmer: Ida Marie Thiele